Rechtszitting 14 februari 2022

De dag van de zitting komt nu snel dichtbij en we zijn bezig met de laatste voorbereidingen! Maandag 14 februari vindt de rechtszitting plaats over het beroepschrift Bestemmingsplan Boogplein Winsum. Hierbij zullen verschillende partijen aanwezig zijn, o.a. enkele medewerkers van de gemeente, een afvaardiging van Winsum nu nog mooier!, mensen die individueel bezwaar hebben gemaakt en hun advocaten. Mogelijk is er ook pers.

Het bezwaar dient voor de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit is de hoogste algemene bestuursrechter van Nederland. Mocht de uitspraak negatief zijn, dus dat de rechter besluit het beroep af te wijzen, dan is in beroep gaan niet mogelijk, want er is geen hoger rechtsorgaan. Ongeveer zes weken na de zitting zal de rechter uitspraak doen. Vanaf ongeveer 28 maart is de uitspraak over de hoofdzaak zichtbaar op de website van de Raad van State onder Uitspraken. Er is ook een kans dat de rechter meer tijd nodig heeft en dat de uitspraak dus langer op zich laat wachten.

Beluister het nieuws van dinsdag 8 februari op Radio Noord op ongeveer 32 minuten


Afbeelding: Pexels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: