Van voorlopige stop naar strop?

En ineens kwam er schot in de zaak! We hoorden kort vooraf de datum voor de zitting over de voorlopige voorziening. Vanwege de voorbereidingen hebben we nu pas gelegenheid hierover te berichten. Het belangrijkste: binnen twee weken ontvangen we de beslissing van de rechter en weten we of gemeente Het Hogeland ook na eind september de werkzaamheden voor het Boogplein moet opschorten. Het is goed mogelijk dat de rechter oordeelt dat het bestemmingsplan Boogplein moet worden geschorst totdat in de loop van 2022 het bezwaar dient.

Dinsdag 14 september jl. behandelde de rechter de aanvraag van de voorlopige voorziening. Deze is begin juli aangevraagd in afwachting van het beroep tegen de gemeente voor het bestemmingsplan Boogplein. Deze aparte procedure loopt naast de bezwaar- of beroepsprocedure voor dit plan. Hiermee vroegen we de rechter een speciale regeling te treffen voor de periode dat het bezwaar of het beroep nog in behandeling is. Doel is voorkomen dat de gemeente start met voorbereidingen, zoals het bouwrijp maken van de grond, de knotlindes verplaatsen, graaf- en onderzoekswerkzaamheden, etc.

Rake mediakoppen

De koppen van DvhN en RTV Noord vertellen precies de twee belangrijkste dingen van dit moment: het resultaat voor nu van de aanvraag voor een voorlopige voorziening en waarom het plan een slecht idee is:

Lees de complete artikelen:
Voorlopig geen werkzaamheden aan Boogplein Winsum, gemeente wacht op uitspraak Raad van State – RTV Noord, 14 september 2021
Inwoners van Winsum vrezen gevolgen van bouwplan Boogplein – DvhN, 15 september 2021 (premium) en 16 september (papieren versie)

Omroep Het Hogeland kopte: Uitstel werkzaamheden Boogplein

Blijft Winsum het mooiste dorp?

We zijn verheugd dat ook de staatsraad vraagtekens plaatste bij de houdbaarheidsdatum van Winsum als ’s Neerlands mooiste dorp als de gemeente de plannen voor het Boogplein gaat uitvoeren. Eind september beslist de rechter of hij de voorlopige voorziening toekent. Zo ja, dan wordt de voorlopige stop van de voorbereidingen verlengd en dat betekent in ieder geval een tijdelijke strop voor de gemeentelijke plannen omdat men de voorbereidingen ook dan niet mag starten.

4 gedachten over “Van voorlopige stop naar strop?

 1. Bomenridders (v/m) steunen jullie zaak volledig. De bijl in het College en Raadsbesluit en plan Boogplein en praten als bruggeman en trekvaartschipper. Doorvaren na het lossen en mensen aan boord aan het echte duizenden jaren oude jaagpad over het Daip. Te grootse en volstrekt uit de beleggerslucht vallende plannen en pleinen, bouw van luchtkastelen en het dorp, het mooiste dorp en daip vernielen is schadelijk en schandelijk voor de inwoners van Winsum en het gemeentebestuur van (oud Winsum) en nu de grote Gemeente.
  Geld willen verdienen met een gouden plek van anderen is nooit passend. Tenzij woningen (lage) echt passen bij de wensen in het dorp. Zichtlijnen en 100% duurzaamheid in bouwen en opdrachtgevers. Behoud van grote delen van de wierde als open plek en dus bouwen aan de randen van deze plek is respect tonen voor archeologie, cultuurhistorie en toekomst van het dorp. Die keuze kunnen het Gemeentebestuur en inwoners nu maken, samen met architecten, stedenbouwers met kennis van zaken.

  Dus weg met het huidige Boogpleinplan (en bestemmingsplan) en Bugel Hajema te Assen, geef de opdracht maar terug.
  Alle bomen laten staan waar ze staan is respect tonen voor nu en de toekomst. Bomen geven lucht en koelte, stenen parkeerpleinen voor auto’s niet.

  Like

 2. Goedenavond,

  Ik reageer niet zozeer op het laatste verhaal dat door de redacteur is geplaatst maar op de uitzending van EenVandaag (17 september). Zij hadden een erg inspirerend onderdeel over Trage Paden en het behoud daarvan.

  Groet, Anneke Pieterman

  Like

 3. Waarom vernachelt de gemeente het mooiste dorp van Nederland? Het is onbegrijpelijk dat ze het oude centrum gaan verkloten met nieuwbouw. Een vreselijke aanblik vervuiling. Zorg eerst eens dat de N361 fatsoenlijk verlicht wordt. Is een stuk verantwoordelijker voor de inwoners.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: