Dank, samen is het gelukt!

We zijn blij dat veel mensen uit het dorp, en van (soms ver) erbuiten, meedoen met het gezamenlijk beroep tegen het bestemmingsplan Boogplein Winsum. In totaal hebben zich ruim 80 mensen en 3 organisaties gemeld, geweldig!

Reactie Raad van State

Het was een hele klus, maar het collectief beroepschrift met alles wat erbij hoort, is verstuurd naar de Raad van State en de bevestiging is binnen. Er is ook een voorlopige voorziening aangevraagd voor de groene oever, het jaagpad en de bomen. Daarom mag de gemeente daar niet met voorbereidende werkzaamheden voor het bestemmingsplan beginnen. Over ongeveer 6 maanden – januari 2022 – volgt de uitspraak. Als de Raad van State meer tijd nodig heeft, volgt uitstel.

Bijdrage beroep

Als je aan het beroep meedoet en je hebt nog geen financiële bijdrage overgemaakt, dan stellen we het op prijs als je dat nog deze week wilt doen (20 euro per persoon). Giften blijven welkom, want er zijn vaste kosten, zoals de website. Ook zijn er te verwachten uitgaven voor b.v. (de voorbereiding voor) de zitting van de Raad van State in Den Haag.

Nieuwsgierig?

Vanaf nu is het dus ‘wachten’ op post. Dat betekent echter niet dat we stil gaan zitten de komende maanden. We willen jullie informeren over nieuws en ontwikkelingen over cultuurhistorie, erfgoed en groen en de verdere plannen (van de gemeente) voor het centrum en het dorp. Dus abonneer je op het nieuws en blijf op de hoogte! Geef je nieuwstip hier door.

Foto: Pexels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: