Paniek – halve waarheden – machtsvertoon?

Dinsdag 8 juni 2021 om 8.00 uur in de ochtend: motorgeronk bij het jaagpad. Waar? Bij de lindebomen! Help, wat gebeurt hier??? Grote ongerustheid bij de bewoners in de omgeving. Vooral bij de mensen die gehecht zijn aan deze bomen en vinden dat ze samen met het originele jaagpad behouden zouden moeten blijven. Zijn ze de bomen nu al aan het weghalen?

Veel mensen komen kijken en vragen wat er aan de hand was. Degenen die er aan het werk zijn van een tuinderbedrijf uit Roden, melden dat ze alleen maar onderzoek doen en een deel van de wortels weghalen. Later die dag is ook Frank Rozema, projectleider van het plan Boogplein, aanwezig. Hij vertelt dat de gemeenteraad heeft besloten dat de bomen daar weg moeten en verplaatst gaan worden en dat geheel conform dat besluit de voorbereidende werkzaamheden zijn gestart.

Half waar is …. waar

Een halve waarheid. Het klopt dat de gemeenteraad dit heeft besloten, maar dat betekent nog niet dat de uitvoering meteen kan beginnen! Er is nog beroep bij de Raad van State mogelijk tot en met 7 juli a.s. Pas als op 8 juli 2021 geen beroepen bij de afdeling Bestuursrecht van de Raad van State zijn ingediend én er geen Voorlopige Voorziening is aangevraagd, dan pas is het Bestemmingsplan Boogplein Winsum onherroepelijk en kan de gemeente met de werkzaamheden beginnen.

Een halve waarheid; waar zagen we dat meer… Wie weet nog dat “Het jaagpad blijft!” in feite betekende dat het meest originele stuk van het jaagpad weg zou moeten?! De gemeente komt zo niet heel erg betrouwbaar over. Of is het eerder een blijk van machtsvertoon? In ieder geval: niet erg kies, want de gemeente had ook tot 8 juli kunnen wachten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: