Eindelijk punt achter hoofdpijndossier Boogplein – of toch niet?

“Eindelijk punt achter hoofdpijndossier Boogplein”. Dit was de kop van een artikel in de Ommelander Courant van maandag 17 mei 2021. De gemeenteraad had in de week ervoor het bestemmingsplan Boogplein vastgesteld. Hierdoor krijgt het lege terrein in het centrum van Winsum een invulling. Eindelijk, na 20 jaar! Iedereen blij? Zeker niet!

Dat er gebouwd zou gaan worden, dat wist iedereen. Maar dat het ten koste zou gaan van het jaagpad, de groen oever en de monumentale lindebomen, dat is wat heel veel mensen dwars zit! Dit mooie stukje groen wordt als zeer karakteristiek ervaren en maakt een wezenlijk deel uit van ons Beschermd Dorpsgezicht. Daar had rekening mee gehouden moeten worden. Veel mensen hebben dit in zienswijzen bij het Voorontwerp en opnieuw bij het Ontwerp Bestemmingsplan laten weten. De Gemeente en de Raad waren hier doof voor en zijn unaniem akkoord gegaan met het bestemmingsplan: waren ze té blij dat er eindelijk een plan lag en daardoor niet meer in staat om er kritisch naar te kijken? Einde verhaal?

Geen punt maar puntkomma!

Nee, geen einde verhaal. Er is nog één kans en dat is de Raad van State. Wil je daar in beroep gaan dan moet je wel goed beslagen ten ijs komen. Er wordt daar vooral naar de gevolgde wettelijke procedures gekeken en minder naar de inhoud. Verschillende inwoners hebben al contact gelegd met een advocaat of jurist en bereiden een beroep voor. En ook zonder advocaat kun je in beroep gaan. Daarnaast kan ook een groep in beroep gaan, wat voordeliger is omdat je dan bijvoorbeeld de griffiekosten kunt delen.

Foto: Pixabay via Pexels.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: