Vernieuwd Wiepoopad geopend

Vrijdag 4 juni 2021 is het vernieuwde Wiepoopad geopend. Het heeft nu ook een ruim fietspad. Oorspronkelijk begonnen als voetpad, ligt het in het verlengde van het stuk van het origineel overgebleven jaagpad langs het Winsumerdiep. Het jaagpad loopt van de ene brug de Boog naar twee andere bruggen die naast elkaar liggen: een fietsersbrug en de brug die onderdeel is van de N361. Sinds kort kunnen ook fietsers gemakkelijk en veilig onder de weg door doordat de gemeente naast het Wiepoopad een fietsbrug heeft aangelegd. Dit is tot stand gekomen via samenwerking van een werkgroep van dorpsbewoners en de gemeente.
Gelukkig heeft de gemeente ook meteen de ‘typefout’ hersteld: vanaf Marenland hing er nl. het naambordje ‘Wiepopad’ en vanaf de andere kant ‘Wiepoopad’.

Onlangs kwam ook een ander inwonerinitiatief tot stand: twee sfeervolle historische zwartwit foto’s op grootformaat sieren de pijlers van de brug. Ook is er een informatiebord geplaatst. Lokale fotograaf Tina Lantink was nauw betrokken hierbij. De foto’s komen van de Groninger Archieven.

De geschiedenis van het Wiepoopad gaat terug tot de jaren ’80: inwoners Dirk Wieringa en Johan Poort legden dit paadje aan als veilige ‘oversteek’. De toenmalige gemeente Winsum zag al snel de meerwaarde hiervan, legaliseerde het pad en vernoemde het toepasselijk naar de initiatiefnemers. Later werd het ook onderdeel van het Pieterpad.

Dank aan: De Wiekslag, 8 juni 2021

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: