Heb je de petitie al getekend?

Vind je ook dat het moois in Winsum – het allermooiste dorp – het waard is om te behouden en dat de gemeente het beschermd dorpsgezicht en cultuurhistorisch erfgoed eer aan moet doen in plaats van het te verkwanselen voor hoogbouw? Teken dan nu als je dat nog niet hebt gedaan! Petitie Behoud het cultuurhistorische eeuwenoude jaagpad en beschermd dorpsgezicht in Winsum!

Waarom ondertekenen?

De petitie is in januari 2021 gestart en staat nog open omdat er nog geen definitief groen licht is en de gemeente het bestemmingsplan Boogplein Winsum daarom nog niet in de praktijk kan brengen, hoewel men echter 8 juni is gestart met de eerste voorbereidingen. Tot 8 juli 2021 kun je beroep aantekenen tegen dit plan. Dat kun je zelf doen of je kunt je aansluiten bij ons collectief beroep. Heb je interesse in het gezamenlijk beroep, geef dit dan voor 25 juni door. Samen staan we sterk en sterker. Dat geldt zowel voor het beroep als voor de petitie. Daarom kun je de petitie nog steeds ondertekenen. Elke stem telt en elke ondertekening legt gewicht in de schaal.

Centrumplan: nee

Wij vinden dat het dorp een beter centrumplan verdient dan wat er nu ligt. Het Centrumplan Winsum bevat vergaande ideeën voor het deel van het dorp tussen winkelcentrum Obergon en het Boogplein. Zo vergaand dat ze grof ingrijpen in het beschermde dorpsgezicht. Het ontwerp bestemmingsplan Boogplein Winsum maakt het mogelijk dat de gemeente dit plan uitvoert. Onderdeel ervan is opoffering van het jaagpad en het bijbehorende bomen en bosschages. Na navraag bij de Groninger Archieven is gebleken dat het vermoeden dat het jaagpad al zo’n 1000 jaar bestaat, klopt!

Eén opmerking over 'Heb je de petitie al getekend?'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: